Thora Storm videregående skole > Fagtilbud > Design og håndverk

Design og håndverk

Vil du bli aktivitør eller interiørkonsulent, kanskje frisør, sølvsmed eller møbelsnekker? Ønsker du en yrkesutdanning som kombinerer skole og læretid? Da kan du velge mellom mer enn 50 ulike yrker hvor Vg1 Design og Håndverk, danner grunnlaget for videre valg. Den vanligste veien er 2 år på skole og 2 år som lærling, men enkelte løp har 3 år på skole, som for eksempel interiørkonsulent. Noen løp har bare 1 år på skole og 3 år som lærling, for eksempel utdanningsløpet for keramikere.

I Vg1 legges det vekt på praktisk og skapende arbeid med ulike materialer innenfor tema som er vinklet mot mange yrker. I faget prosjekt til fordypning får elevene yrkeserfaring gjennom praksis i bedrifter.

I tillegg til yrkeskompetanse kan du gjennom 1 år påbygging oppnå generell studiekompetanse.

Vil du vite mer om de mange yrkene finner du informasjon på www.vilbli.no

Besøk vår fagblogg: http://thorastorm-dh.blogspot.no/

Elevarbeid: Keramikk.

Elevarbeid: Blekk på papir.

Elevarbeid: Eske i papp med decoupage-teknikk.

Elevarbeid: Kollasj laget i Photoshop.

Elevarbeid: Keramikk.

VG1 DESIGN OG HÅNDVERK

TIMER PR. UKE
FELLESFAG:
Engelsk 3
Kroppsøving 2
Matematikk 3
Naturfag 2
Norsk 2
FELLES PROGRAMFAG:
Produksjon 12
Kvalitet og dokumentasjon  5