Thora Storm videregående skole > Fagtilbud > Design og håndverk > Vg2 - Interiør og utstillingsdesign

Vg2 - Interiør og utstillingsdesign

I Vg2 Interiør og utstillingsdesign jobber vi med utstillinger til butikker, messer, museer, teater og lignenede, samt med interiør til private og offentlige bygninger. I programfagene får du grunnleggende kunnskaper om form, fargeteori, tegning, skissering, ulike dataprogrammer og stil- og designhistorie. Utdanningen legger stor vekt på praktisk arbeid med materialer, redskaper og innredning. Det legges stor vekt på idéutvikling, arbeidsprosess og profesjonelle presentasjonsformer.

I løpet av skoleåret skal elevene få en økt bevissthet om design vi omgir oss med, både lokalt og globalt. Elevene får arbeidserfaring gjennom praksis i ulike bedrifter i faget prosjekt til fordypning. Skolens plassering i Midtbyen gir gode muligheter for samarbeid med kultur- og næringslivet.

Utdanningen er et treårig løp på skole som starter med Vg1 Design og håndverk. I Vg3 kan du velge Interiør eller Utstillingsdesign, eller du kan velge et lærlingeløp i Profileringsdesignfaget.

Elevarbeid: Materialkollasj.

Elev i arbeid: Topunktsperspektiv av stol.

Elevarbeid: Opplæring i bedrift på Trøndelag teater i faget prosjekt til fordypning.

Elevarbeid: Utsmykningsoppdrag. Studentersamfundet - Isfit-festivalen.

Deltagelse på messe. Konkurranse i regi av Ungt Entrepernørskap.

VG2 INTERIØR OG UTSTILLINGSDESIGN

TIMER PR. UKE