Thora Storm videregående skole > Fagtilbud > Design og håndverk > Vg3 - Interiør

Vg3 - Interiør

Interiør er viktig for oss nordmenn. Vi tilbringer mer tid hjemme enn noen andre i verden, derfor blir det også mer og mer ettertraktet å få hjelp til å innrede hjemmet sitt. Det er her du kommer inn. På interiørlinja får du lære alt grunnleggende innen interiør, fra farge- og materiallære til stilhistorie, Norsk Standard, kundebehandling, samt å tegne gode planløsninger. Du vil jobbe med både private boliger og offentlige miljøer som kafeer, hoteller, kontorer og butikker.

I faget er det viktig å kombinere funksjon med estetikk ut ifra forskjellige menneskers behov. Universell utforming med tilrettelegging for funksjonshemmede er også viktig.

Som elev hos oss vil du få opplæring i tegneprogrammet ArchiCAD, og vi benytter også en del Photoshop og Illustrator til kollasjarbeid. Faget er i hovedsak prosjektbasert med oppgaver som strekker seg over tre-fire uker, hvor du får veiledning underveis. Samarbeid er viktig, og elevene oppmuntres til å hjelpe hverandre. Vi reiser på befaring til interessante produsenter og tar gjerne en tur rundt i byen for å hente inspirasjon.

Hos oss blir du utfordret til å være kreativ og se muligheter der andre ser begrensninger, samtidig som du lærer å følge de regler som må overholdes innen interiør.

Når du er ferdig med Vg3 Interiør, er du ferdigutdannet interiørkonsulent, i tillegg har du et godt grunnlag for videre studier innen et bredt fagområde.

Elevarbeid: Inspirasjonskollasj.

Elev i arbeid: Plantegning.

Elevarbeid: Plantegning.

Elevarbeid: Isometrisk perspektiv.

Elevarbeid: Modell i ulike materialer.

VG3 INTERIØR

TIMER PR UKE