Thora Storm videregående skole > Fagtilbud > Helse- og oppvekstfag

Helse- og oppvekstfag

• Har du lyst på en variert og spennende jobb?
  • Ønsker du en jobb der du samarbeider med andre?
  • Trives du med å hjelpe andre?

Dette er noen viktige kjennetegn ved de ulike yrkene innenfor Helse- og oppvekstfag. Her ved Thora Storm videregående skole har vi lang erfaring med undervisning i Helse- og oppvekstfag. For oss er det viktig å tilpasse opplæringen til virkeligheten. Dette betyr at vi jobber for at opplæringen skal passe best mulig til hver enkelt elevs forutsetninger og interesser og den skal være variert. Alle våre elever har bl.a. praksis på virkelige arbeidsplasser to eller flere perioder i løpet av skoleåret. Fordi skolen vår ligger midt i sentrum av Trondheim, er det enkelt for oss også å benytte oss av gode tilbud i byen når dette passer til de emnene vi jobber med. Vi tror at elevene lærer best når de trives, derfor jobber vi mye med trivsel gjennom hele året.

Vg1
På Vg1 lærer du bl.a. hvordan du kan holde deg frisk og om hvordan livsstilen din påvirker helsa di. Du lærer å forstå og kommunisere med mennesker med ulik bakgrunn og alder, og du får innsikt i oppbygging og innhold i de ulike yrkene Helse- og oppvekstfag kvalifierer for. I tillegg ser vi på hva som kreves av deg for å jobbe i de ulike yrkene. Når du er ferdig med Vg1, har du et grunnlag for å gå videre på den utdanningen du ønsker for Vg2.

Skolekjøkken
Vg1 HO: Skolekjøkkenaktivitet

Du finner mer informasjon om studieretningen og de ulike yrkene du kan velge på www.helseogsosialfag.no eller www.vilbli.no

Vg2 Helseservice og Vg3 Helsesekretær med generell studiekompetanse:

Thora Storm videregående skole tilbyr, som eneste skole i fylket, Vg2 Helseservice og Vg3 Helsesekretær med generell studiekompetanse. Elevene tas inn til et toårig løp på Vg2. Når de er ferdig utdannet på Vg3 hos oss, får de vitnemål og blir autoriserte helsesekretærer. I tillegg har de gjennomført de fellesfagene som kreves for å få generell studiekompetanse. Elevene er dermed kvalifisert for både å gå ut i jobb som helsesekretær og å søke studier på høgskole eller universitet. For å få til dette uten å bruke et år ekstra til påbygging, har elevene flere fag og timer per uke enn ellers.

VG1 HELSE- OG OPPVEKSTFAG
 VG2+VG3 HELSESEKRETÆR

TOTALT

Vg1 Vg2  Vg3  3 år
FELLESFAG:
Engelsk 3 2   5
Kroppsøving 2 2 2 6
Matematikk 3 5   8
Naturfag 2 3   5
Norsk 2 6  6 14
Samfunnsfag   3   3
Nyere historie     5
Sum fellesfag: 12 21 13 46
FELLES PROGRAMFAG:
Helsefremmende arbeid 7 7 13 27
Kommunikasjon og samhandling 5 5 7 17
Yrkesutøving 5 5 13 23
Prosjekt til fordypning  6  4*    10
Sum programfag: 23 21 33 77

TOTALT:

*Vi bruker 5 timer fra prosjekt til fordypning til fellesfag.
(Timetallet er omregnet fra 60-minutters enheter til 45-minutters enheter).

Vg2 Helseservicefag:

Dette er et Vg2-tilbud som danner grunnlaget for yrkene apotektekniker, helsesekretær og tannhelsesekretær på Vg3. Vg2 Helseservicefag er et spennende tilbud der vi vektlegger service, etikk og profesjonell kundebehandling. Evnen til å kunne kommunisere med mennesker i ulike livssituasjoner er det svært viktig å kunne utføre i helseserviceyrkene. Helseservicemedarbeideren må i tillegg kunne jobbe selvstendig og være effektiv og ryddig i en hektisk hverdag. Digitale ferdigheter er viktige i dette utdanningsløpet. Temaene hygiene, livsstil og helse, kosthold og grunnleggende sykdomsforståelse, samt helse- miljø og sikkerhetsarbeid er også en viktig del av utdanningen.

VG2 HELSESERVICEFAG

FELLESFAG:
Norsk 2
Engelsk 2
Samfunnsfag 3
Kroppsøving 2
Sum fellesfag: 9
FELLES PROGRAMFAG:
Helsefremmende arbeid 7
Kommunikasjon og samhandling     5
Yrkesutøvelse 5
Prosjekt til fordypning 9
Sum programfag: 26

Vg3 Apotektekniker:
I læreplanen for Vg3 apotektekniker kan vi lese at apotekteknikeren skal kunne bidra til rådgivning og sikker håndtering av legemidler og regelverk. I tillegg skal apotekteknikeren bidra til bedre folkehelse gjennom profesjonell informasjon og veiledning til kundene.

Elevene som velger dette tilbudet etter Vg2 helseservicefag får et interessant og mangfoldig skoleår. Undervisningen veksler mellom teori og praktiske øvelser. I tillegg har elevene praksis på apotek deler av skoleåret. Når elevene har fullført og bestått Vg3 apotektekniker, oppnår de yrkeskompetanse med tittelen Apotektekniker.

VG3 APOTEKTEKNIKER

Helsefremmende arbeid 13