Thora Storm videregående skole > For elever > Fagvalg

Fagvalg

REGLER FOR VALG AV FAG - STUDIESPESIALISERING

10. klasse til Vg1:
Når du tas inn til Vg1, kan du velge mellom to matematikkvarianter (1P og 1T) og flere ulike varianter av fremmedspråk. Har du ikke hatt fremmedspråk i grunnskolen, tilbyr vi bare spansk I (treårig løp). Har du hatt fremmedspråk, kan du velge å fortsette med dette i videregående (fransk II, tysk II, spansk II eller kinesisk II), eller du kan velge et nytt fremmedspråk fra grunnen av (fransk I, italiensk I, tysk I, spansk I).

Her velger du fag for Vg1 studiespesialisering (klikk på tekst!)

Vg1 til Vg2:
Det fins to programområder: Realfag (REA) og Språk, samfunnsfag og økonomi (SSA). Elevene på Vg1 skal velge tre programfag - alle på 5 uketimer. Disse programfagene kan enten være bare realfag, bare fag fra språk, samfunnsfag og økonomi eller en blanding. I tillegg skal elevene velge matematikk – enten 2P, R1 eller S1. R1 og S1 er programfag.  Alle må fortsette med to av programfagene i Vg3 – og disse må enten være fra REA eller SSA.

Vg2 til Vg3:
Elevene må velge tre programfag til Vg3. To av de tre programfagene må være fag som elevene har hatt i Vg2 og enten være fra REA eller fra SSA. Det tredje programfaget kan være videreføring av et fag som elevene har hatt i Vg2 eller et nytt fag. Hvis du har fremmedspråk over tre år, har du det i stedet for det tredje programfaget.

Elever på ST-FO har to programfag som ligger fast. Derfor kan de bare velge fra A og D-blokka i vg2 og fra B og D-blokka i vg3. Elever i STM har engelsk over tre år, som gjelder som et programfag.

Her er skjema for valg av programfag til Vg2 eller Vg3

NB! Du må ha vurdering med karakter i alle fag for å gå videre til neste trinn (fra Vg1 til Vg2 og fra Vg2 til Vg3).

NYTTIGE LENKER

Du kan lese om de ulike programfagene her:

eller søk her for å finne læreplanen i hvert fag:

Her står det mer om hvilke fag du skal ha hvert år:

Her kan du se en oversikt over de programfagene skolen tilbyr:

Her kan du legge inn karakterene dine og se hva du hadde kommet inn på hvis du søkte høyere utdanning i fjor:

Her finner du en oversikt over ulike yrker sortert etter fagområde.

Her kan du søke etter ulike yrker og finne hvilken utdanning som kreves, jobbmuligheter, lønn osv.

PROSESSEN FRAM MOT VALGET:

Vg1

Ukene 45 og 46 kommer rådgiverne rundt i klassene og orienterer om opplegget rundt valg av programfag for kommende skoleår.

Uke 51 og uke 2 vil faglærerne orientere om de ulike programfagene.

Månedsskiftet januar/februar vil det bli foresattemøter hvor valg av fag vil være et viktig tema.

Ca. 10. mars: Frist for innlevering av fagvalgskjema.

Vg2
Uke 45: Motivasjonsforedag for de ulike klassene.

Uke 46: Foresattemøter hvor informasjon om fagvalg vil kunne inngå.

Uke 51: Fagtorg med informasjon om ulike programfag og fagvalg generelt.

Før vinterferien: Foresattemøter hvor valg av programfag vil være et tema.

HER kan du lese om opptakskrav til studier etter videregående skole.