Kreative Trøndelag
Thora Storm videregående skole > Forsideelementer > Aktuelt > "Historien bak smaken"

"Historien bak smaken"

«Velkommen av havet» – et samarbeid mellom biolog og kokebokforfatter Kari Helene Bache Andresen, Den Kulturelle Skolesekken (DKS)  med primus-motor Ketil Hustad i spissen, Thora Stom vgs og Strinda vgs.  Tusen takk til Ketil  og Kari for at de har gjort prosjektet mulig.

Pootanet og Turid i engasjert innlevelse om betydninga av hval og sel på denne tiden! I selskinnsantrekk så klart

DKS i Sør-Trøndelag hadde sitt programslipp onsdag 6. og torsdag 7.april. På programmet stod, blant talentfulle kunstnere i alle sjangre, våre Thora Storm-elever fra VgII reiseliv sammen med Strindas`s restaurant og matfag VgI. Vi er stolte  - godt gjennomført oppdrag.

Etter innføring i , besøk hos og opplevelse av sjømatkulturen– og næringa i fylket vårt på høstparten, var elevene nå klare til å dele noe av kunnskapen sin. Vi fikk historier og smakfulle forretter i flotte kreasjoner servert av de dyktige kokke-elevene.

Det hele startet med perioden rett etter siste istid.

Blanca Bali, lærer og vertinne for reisen gjennom maten og historien. Hun satte publikum i god og forventningsfull stemning. Her ønsker hun velkommen!

Etter historiefortelling fra reiselivselevene ble rettene presentert av kveldens eminente kokker

Fra ganske kjedelig sild og potet til nåtidens populære og fargerike retter. Internasjonal innflytelse har også satt farge på maten. Anniken, Karamjit og Manju.

En smakebit av to av i alt fem retter….

Mmmmmmm – gjett om det smakte?...

Laks og rugbrød – med mere….. nydelig!

Her er jentene som kan faget sitt!!

Full konsentrasjon!

…..og til slutt noen smakebiter fra andre kunstneriske innslag – vi kan glede oss til kulturell skolesekk 2016-2017

Koristenes ABC - anbefales

Dans på meget høyt nivå!!

«Du fortener ein som meg» - Daniel Kvammen

God ungdomslitteratur……


Utskriftsvennlig versjon