Thora Storm videregående skole > Forsideelementer > Aktuelt > Nasjonal språkkonkurranse

Nasjonal språkkonkurranse

Den 16.06.2017 fikk hovedvinnerne av tyskkonkurransen Tysk i fellesskap overrakt sine diplomer og premier i boligen til Østerrikes ambassadør Wunderbaldinger.

Les mer på hjemmesiden til den tyske ambasaden;

Tysk II elevene ved Thora Storm har deltatt i en nasjonal språkkonkurranse initiert av de tre ambassadene for tysktalende land. Den tyske, østerrikske og den sveitsiske Ambassaden har i fellesskap oppfordret norske ungdommer som lærer tysk til å delta i en kreativ språktevling. Elevene fikk i oppdrag å lage en liten film med tittelen «Heimat», (hjemsted). Ved Thora Storm deltok to klasser og kan skilte med 5 vinnergrupper. To grupper vant førstepremier og det er disse elevene som fredag 16. juni reiser til Oslo for å delta på en høytidelig premieoverrekkelse ved den østerrikske ambassaden.

Even, Kristian og Shervin sendte inn droneopptak over Trondheim med flotte bybilder i spedd selvkomponert rap og historiske fakta, mens Tobias, Kristian, Oliver, Håvard, Kristine og Tirild valgte å se med skråblikk og ironi på norsk selvgodhet. Selvfølgelig var all tekst framført på et perfekt og velformulert tysk. Begge filmene falt altså i smak av juryen bestående av representanter fra alle ambassader, samt Fremmedspråksenteret.

Vg 2 elevene vant helgeopphold på 4 stjerners hotell i Innsbruck, mens VG1 gruppa får hotellopphold i Berlin, i tillegg vil de få overrakt en pengegave for å sponse noe av reiseutgiftene.

Vi ønsker dem god tur og håper at Ambassadene også til neste år vil komme med like stimulerende tiltak for å gjøre tyskloppæringa enda mer motiverende.