Thora Storm videregående skole > Forsideelementer > En spesiell skoledag for Julie Mastad Hatlen!

En spesiell skoledag for Julie Mastad Hatlen!

Julie Mastad Hatlen har blitt nominert av Ungt Entreprenørskap Trøndelag til å delta på Leder for en dag i Oslo. Foto: Ungt Entreprenørskap.

I dag får Julie Mastad Hatlen (18) fra Trondheim en skoledag helt utenom det vanlige. Hun deltar på Leder for en dag og skal skygge NAV-direktør Joakim Lystad gjennom en arbeidsdag.

Hvert år inviterer Ungt Entreprenørskap Norge 30 elever og studenter fra hele landet til å fotfølge hver sin toppleder gjennom en arbeidsdag. Ungdommene har stor bredde i bakgrunn og studieretninger, men noe har de felles: På skolen har de fått erfaring fra ledende stillinger i Ungdoms- og Studentbedrifter – og de har utmerket seg i dette arbeidet.

– Disse ungdommene har fått kunnskap om hvordan de starter og driver en bedrift, men mye viktigere er de personlige egenskapene de har fått mulighet til å jobbe med og utvikle: Evne og vilje til å ta initiativ, nytenkning og kreativitet, risikovilje, selvtillit, samarbeidsevne og sosiale ferdigheter. Det Julie og andre som har drevet Ungdomsbedrift har tilegnet seg, er ressurser som vil komme dem selv, fremtidige arbeidsgivere og samfunnet til gode, sier Kristine Ræder, fungerende daglig leder i Ungt Entreprenørskap Trøndelag.

Det er et samlet Storting som står bak satsingen på entreprenørskap i utdanning, og regjeringen har lansert en egen handlingsplan der økt utbredelse av Ungdoms- og Studentbedrift er et hovedsatsingsområde. På landsbasis var det 10 800 elever i videregående skole som drev Ungdomsbedrift forrige skoleår. I Trøndelag var tallet på 968 elever, noe som tilsvarer om lag 16 prosent av et årskull.

– De egenskapene og holdningene elevene utvikler når de jobber med bedriftsprogrammene er høyt etterspurt i arbeidslivet. Arbeidsgivere jakter på talenter som kan omsette kunnskap til verdier og bidra til utvikling for virksomheten i samarbeid med andre. Det bør bli bedre samsvar mellom hva elevene lærer og måles på i skolen, og det de faktisk blir målt på den dagen de skal søke jobb, sier regiondirektør Merethe Storødegård hos NHO Trøndelag og styreleder i Ungt Entreprenørskap Trøndelag.

NAV-direktør Joakim Lystad, FrP-formann Siv Jensen, konsernsjef Maalfrid Brath i Manpower og investor Johan H. Andresen er blant de andre topplederne som deltar i år. Ungt Entreprenørskap arrangerer Leder for en dag i samarbeid med Manpower, og det er niende året arrangementet gjennomføres.

Kontaktinformasjon:

Kristine Ræder, mobil 90 73 00 01