Thora Storm videregående skole > Forsideelementer > Utsmykking av Øya Helsehus

Utsmykking av Øya Helsehus

Elever på studiespesialisering med formgiving og design og håndverk fikk en forespørsel om et utsmykkingsprosjekt fra Øya helsehus i forbindelse med deres 5- årsjubileum. Etter sommerferien startet 120 elever med å planlegge og gjennomføre bildearbeid, skulptur og interiørløsninger som skulle tilpasses dette store bygget på sykehusområdet.

I etasjene på Øya helsehus finnes det ulike avdelinger som rehabilitering, lindrende behandling og korttidsavdeling. Dette er noe elevene har måttet ta hensyn til, og de har drøftet både fysiske begrensinger samt visuelle begrensninger.

Dette var en flott oppstartsoppgave i det nye skoleåret siden de fleste elevene har måttet jobbe i grupper og har blitt mer kjent med hverandre.

Elev Ingrid Christine K. Ween henger opp metallfugler.

Det at elevene fikk et faktisk oppdrag, måtte overholde tidsfrister og sette seg inn i bakgrunnen til brukergruppen, har vært en verdifull erfaring. Elevene har jobbet med utstillinger i 4., 5. og 6. etasje.

I tillegg har 2 glassganger fått nytt utseende. Elevene har jobbet med bilder i pastell, papirtekstur, collager, skulptur, keramikkfliser, redesign av hatter og redesign av sykehusklær/utstyr.
Kantinen har ffått nye lamper i gjenbrukbart materiale. Et rom hvor alle ansatte henter sine arbeidsklær, er blitt helt annerledes. Her var oppdraget å gi de ansatte en bedre start på dagen.  Nå henter de arbeidsklærne sine i en grønn skog med fugler som flyr rundt og små sitater står på veggen.

Elevene i klassen vg2 Aktivitør har i tillegg fått et spennende oppdrag med å jobbe som aktivitører hele dagen under markeringen av 5- årsjubileet på Øya helsehus.

Tilbakemeldinger fra Øya Helsehus har vært svært positive.